måndag 26 januari 2009

Nya böcker

Jag läser ju alltid i perioder.
Har jag länge ämnat beställa lite ny läsning, och idag beställde jag dessa från cdon.com.
Förståss är det självbiografier, det är det enda jag läser. (Ja förutom alla "Help-Self"-böcker.)
Snälla Pappa Nej

Stuarts högsta önskan var att hans far skulle älska honom, men han fick veta atthan var för stygg för att vara värd att älskas. När David Howarth sattes i fängelse för att sexuellt ha utnyttjat Stuarts yngre systrar insåg ingen att han även utnyttjat Stuart, förrän den dag då han försökte igen och Stuart slog tillbaka på det endasätt han kunde.

Att älska som en porrstjärna
En förtvivlad, vidrig, ärlig och vansinnigt vacker berättelse om hur Jenna Jameson blev det största namnet i porrindustrins historia.
Boken är en tragisk och triumferande uppväxthistoria, en freakig och lustig sexlek, och en anmärkningsvärd avhandling om kvinnlig styrka - allt i ett.
I Att älska som en porrstjärna: En sedelärande berättelse berättar Jenna Jameson, tillsammans med journalisten Neil Strauss, om sitt liv. Om uppväxten på den sjaskiga undersidan av Las Vegas, om sin tid som minderårig dansös på strippklubbar och om hur hon blev porrvärldens största stjärna. Historien rymmer övergrepp, våldtäkt och mord, men det är ingen simpel gråthistoria. Den är svart som natten och motbjudande realistisk, men bitvis vansinnigt rolig. Porrindustrins nuvarande drottning berättar närgånget och uppriktigt om sexuella erfarenheter som räcker i flera livstider. Jenna Jameson föddes som Jenna Massoli 1974 i Las Vegas. Hon är inte bara vår tids mest populära kvinnliga porrstjärna, utan också den mest omtalade genom alla tider. Neil Strauss är journalist på New York Times och Rolling Stone och har skrivit två av de senaste årens mest omskriva och lästa biografier, The Dirt tillsammans med Mötley Crüe och The Long Hard Road Out of Hell tillsammans med Marilyn Manson. "Neil Strauss, som spökskrivit boken, är en av världens bästa skribenter. Han skulle kunna göra ett parti plockepinn läsvärt. Och med Jenna Jamesons 'vida loca' att spela med, blir det förstås en väldigt underhållande bok."


The Secret redan en bästsäljare - nu tryckt i över 5 miljoner exemplar!
Fragment av den stora hemligheten har funnits tillgänglig i många berättartraditioner, i litteraturen, inom religionen och filosofier i århundraden. Nu finns för första gången alla pusselbitar samlade i en bok som kan vara livsavgörande för den som tar in budskapet. The Secret - Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blirmästaren i sitt eget liv.I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sigglädje på alla områden i ens liv.The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer - kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv ochekonomi - som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Genom att börja tillämpa kunskapen i The Secret visar de hur sjukdomar kan botas, hur man kan uppnå bättrelevnadsstandard, bemästra hinder och begränsningar, samt nå dit många vanligtvis anser vara omöjligt - sina drömmars mål. Boken är svaret på vad många hoppas på - ett skifte på vilket sätt människori hela världen tänker, går från ord till handling och därtill bemöter varandra.The Secret - Hemligheten är boken som bygger på den enastående och inspirerade filmen med samma namn. The Secret hör hemma bland dessa nya filmer som håller på att förändra vår världsbild, bland andra "What the bleep do we k(now)", "Samtal med Gud" om Neale Donald Walsch och "How to know God" avDeepak Chopra.




och den sista boken;
Champagneflickan
en svensk strippa berättar är den sanna historien om hur en ung svensk kvinna på grund av olyckliga omständigheter hamnar i sexindustrin i Köpenhamn och försörjer sig som strippa, ända till dess att en av hennes arbetskamrater blir brutalt mördad. Det är en nyanserad och inträngande skildring av en verklighet som omges av både många fördomar och romantiska föreställningar. Här får vi veta hur det verkligen är att arbeta på en strippklubb och umgås med personer i den undre världen. Champagneflickan är ett i allra högsta grad levande vittnesmål av en sann överlevare. Det är med stor berättarglädje och befriande självdistans som Caroline Jensen ger oss sin historia om den hisnande korta färden från tryggt svenskt vardagsliv till den utsatta tillvaron i den danska porrbranschen. Det här är ingen sensationstext, utan verkligheten så som den upplevdes av en som var där. CAROLINE JENSEN är född 1978 och har varit balettdansös vid Malmö stadsteater, sångerska, universitetsstuderande, strippa, diskjockey och mycket annat. Detta är hennes första bok


1 kommentar:

Caroline sa...

Hej Gumman...
Åh jag läser Jenna nu, den är verkligen bra. Så svårt att lägga ifrån sig den.
Hoppas du har det bra
kramar från mig